C Cپیشگیری و درمان بیماریهای رایج این فصل. ویتامین C با نام علمی اسید اسکوربیک یکی از ویتامینهای محلول در آب است که اعمال مهمی در بدن انجام میدهد. برای مثال ویتامین C زخمها را التیام میبخشد, استخوانها را قوی میسازد, سیستمهای قلبی, عروقی و گوارشی و عصبی را حفاظت میکند, در حفظ و سلامت سیستم ایمنی در مقابله با غفونتها و بیماریها نقش دارد و داروها و آلایندههای محیطی را غیر سمی میکند. از دیگر اعمال مهم ویتامین C عمل آنتی اکسیدانی آن است.آنتی اکسیدانها موادی هستند که از اکسید شدن مواد غذایی که باعث ایجاد بیماریهای مختلف در انسان میشوند, جلوگیری میکند.ویتامین C جذب کلسیم و آهن را افزایش میدهد.به همین دلیل توصیه میشود که بعد از غذا از یک منبع ویتامین "ث" استفاده شود.C باعث کم خونی, تاخیر در التیام زخمها و تورم لثه در دهان میگردد.منابع غذایی ویتامین C میوهها و سبزیها هستند. البته مرکبات مهمترین منبع غذایی آن محسوب میشود.جوانه غلات و حبوبات مقدار زیادی ویتامین C دارد.از دیگر منابع ویتامین C انگور سیاه, گیلاس, فلفل دلمهای, سبزیهای سبز تیره, گوجه فرنگی و خیار میباشد. ویتامین C از حساسترین ویتامینها است.این ویتامین در حضور نور, حرارت, هوا, قاچ کردن, خرد کردن, خیساندن در آب به سرعت از بین میرود. بنابر این هنگام برداشت, ذخیره, پختن و عرضه سبزیها باید دقت زیادی به عمل آید.برای مثال وقتی میوه و سبزیها را خیس میکنید یا میپزید مقداری ویتامین وارد آب میشود.بهتر است برای پختن این مواد از مقدار زیاد آب استفاده نشود. زمان کوتاه پختن در مقدار کم آب یا پختن سبزی در مایکرو ویو رنگ جذاب گیاه را حفظ کرده و در نتیجه ویتامین C کمتری از بین میرود. میوههای خشک شده ویتامین C کمتری دارند. بنابر این توصیه میشود که میوهها و سبزیها را به صورت تازه و خام مصرف نمایید.
نیاز ما به ویتامین
C
نیاز ما به ویتامین ث مصرف ویتامین ث به خاطر نقشی که در رشد و سلامت بافت های بدن به خصوص در استخوان، دندان، لثه، رباط ها و رگ های خونی دارد و نیز نقشی که در افزایش توانایی بدن در مقابله با عفونت ها و تنش ها و کمک به جذب راحت تر آهن غذا و پیشگیری از کم خونی فقر آهن دارد و نیز نقش احتمالی آن در پیشگیری از پیری زودرس و سرطان، امروزه بیش از پیش مورد توجه پزشکان و عموم مردم قرار` گرفته است، بطوری که برخی از متخصصین توصیه می کنند مقدار توصیه شده مصرف آن باید بیشتر از گذشته باشد.
این ویتامین در سبزیجات و میوه ها به خصوص مرکبات یافت میشود. لیمو، پرتقال، توت فرنگی، کیوی، دارابی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و کلم بروکلی از جمله مواد سرشار از ویتامین ث هستند. آخرین توصیه متخصصین مصرف روزانه حداقل ۵ مورد از میوه ها و سبزیجات است.
البته مادران باردار یا شیرده و سیگاری ها به مقادیر بیشتری از این ویتامین نسبت به افراد عادی نیاز دارند.
ویتامین ها ترکیباتی شیمیایی هستند که برای کارکرد درست بدن ضروری اند. بعضی از آنها مانند ویتامین ث چون در بدن ذخیره نمی شوند لازم است که بطور روزانه مصرف شوند. بعضی افراد مقادیر زیادی از قرص ها یا اشکال دیگر دارویی ویتامین ث را مصرف می کنند چون فکر می کنند که برای سلامتی شان مفید است و آنها را از برخی بیماری ها مانند سرماخوردگی حفظ می کند. اما هنوز هیچ مدرک معتبر علمی در این مورد بدست نیامده است و مصرف زیاد ویتامین ث ممکن است باعث تهوع، دل درد، اسهال و شاید سنگ های کلیه بشود. بنابراین از مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک این قرص ها خودداری کنید.
ویتامین
این ویتامین میتواند در پیشگیری و حتی درمان بیماریهای عفونی یا ویروسی نظیر سرما خوردگی مو ثر باشد. با توجه به این که منابع این ویتامین در فصل پاییز و زمستان فراوان است میتوان با قرار دادن منابع این ویتامین در سبد غذایی خانوادهها در این فصول از بروز این بیماریها پیشگیری و یا آنها را درمان نمود.کمبود این ویتامین باعث خستگی, ضعف, بی حالی و گرفتگی عضلات میشود. هم چنین کمبود ویتامین
ویتامین
نظرات شما عزیزان:
|